چطور فیلتر ممبران تصفیه آب را تعویض کنیم؟

در این وبلاگ قصد دارم اطلاعات مفیدی در زمینه استایل و پوشاک به اشتراک بگذارم

چطور فیلتر ممبران تصفیه آب را تعویض کنیم؟

۵۱ بازديد

چطور فیلتر ممبران تصفیه آب را تعویض کنیم؟

طرز تعویض ممبران تصفیه آب و خانگی اصول و قواعد خاص خود را دارد که باید حتما در نظر گرفته شود. در صورتی که به نحوه تعویض فیلتر ممبران تصفیه آب و مراحل دیگر توجه نشود دستگاه تصفیه آب خانگی شما اعم از فیلتر تصفیه آب و قطعات آن آسیب میبیند و کیفیت آب آشامیدنی خروجی از دستگاه همانند گذشته نخواهد بود. همچنین فیلتر ممبران تصفیه آب خانگی که قلب اصلی آب تصفیه کن محسوب میشود و اصل کیفیت آب آشامیدنی خروجی دستگاه به تعویض فیلتر ممبران بستگی دارد.

امروز قصد داریم تا به شما عزیزان آموزش نحوه تعویض فیلتر ممبران تصفیه آب خانگی را به صورت تصویری و کامل توضیح دهیم تا در صورتی که خارج از شهر تهران سکونت دارید بتوانید به راحتی این کار را انجام دهید.

آموزش نحوه صحیح تعویض فیلتر ممبران تصفیه آب

همانطور که قبلا نیز در نحوه تعویض فیلتر تصفیه آب خانگی 6 مرحله ای توضیح دادیم حتی اگر شما بهترین برند دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران را هم خریداری نمایید ولی به زمان تعویض فیلترها و طرز صحیح تعویض توجه نکنید کیفیت آب آشامیدنی ، استاندارد سلامت بدن انسان نخواهد بود. ما به شما نحوه صحیح تعویض فیلتر ممبران تصفیه آب صنعتی و خانگی را آموزش خواهیم داد پس در صورتی که فنی نیستید پیشنهاد میشود آموزش تصویری زیر را به صورت مرحله به مرحله جلو بروید تا در طول تعویض به مشکلی بر نخورید و دستگاه شما آسیب نبیند.

لوازم مورد نیاز برای تعویض فیلتر ممبران تصفیه آب :

دستکش چرم کار برای ایمنی

آچار حوزینگ ممبران که از آچار حوزینگ های پایینی کوچکتر است

فیلتر ممبران جدید که میخواهید با قبلی تعویض نمایید

دم باریک یا انبر دست

یک حلقه نوار تفلون

یک لگن یا سینی بزرگ برای قرار دادن زیر دستگاه تصفیه آب

فیلتر ممبران را از داخل حوزینگ ممبران خارج کرده و فیلتر جدید را جایگزین کنید.

برای انجام تعویض فیلتر ابتدا شیر ورودی دستگاه را ببندید. این شیر همانند تصویر زیر است که در حالت بسته به صورت 90 درجه میباشد و در حالت باز در راستای شلنگ تصفیه آب قرار میگیرد.

پس از بستن شیر ورودی ، شیر مخزن تصفیه آب را نیز ببندید. بستن شیر مخزن برای این که در زمان تعویض فیلتر آب آشامیدنی با فشار در شلنگ ها جریان نداشته باشد ضروری است پس این مرحله را فراموش نکنید. شیر مخزن نیز در حالت بسته با شلنگ 90 درجه است و در حالت باز در راستای شلنگ مخزن میباشد.

آچار حوزینگ فیلترهای سه گانه در پک انواع دستگاه تصفیه کننده آب وجود دارد اما آچار حوزینگ ممبران در این پک موجود نیست و نیازمند آن خواهیم بود تا این آچار را از مراکز فروش تصفیه آب در تهران تهیه نماییم. توجه کنید که چون نحوه تعویض فیلتر ممبران کاری تخصصی است این آچار در پک دستگاه وجود ندارد پس اگر فنی نیستید سعی کنید از کارشناسان متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

شلنگ ورودی حوزینگ ممبران تصفیه آب صنعتی و خانگی را مطابق تصویر زیر از اتصال کوئیک فیتینگ کلگی حوزینگ جدا نمایید. در صورتی که این اتصال پیچی است میتوانید در خلاف جهت عقربه های ساعت آن را باز کرده و شلنگ را از داخل اتصال بیرون بکشید. در صورتی اتصال فیتینگی بود میتوانید با فشار دادن فیتینگ به اتصال شلنگ را آزاد کنید.

پس از جدا نمودن شلنگ ورودی ممبران از آچار ممبران برای باز کردن کلگی آن استفاده کنید. این آچار پلاستیکی است و نیازی به فشار آوردن بیش از حد نمیباشد. در صورت باز نشدن فیلتر تصفیه آب کمی بیشتر فشار بیاورید و نگران شکستن کلگی آن نباشید. برای باز کردن کلگی ممبران آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بپیچید. توجه کنید که حتما برای این منظور از دستکش کار استفاده کنید چون ممکن است در حین انجام کار دست شما از آچار در رفته و به شاسی فلزی و فیلترهای دیگر برخورد کند و به خود آسیب بزنید.

پس از باز کردن کلگی حوزینگ به آرامی آن را از محفظه ممبران جدا کنید. سعی کنید این مرحله را بالای یک پارچ آب انجام دهید تا در صورتی که داخل حوزینگ ممبران آب وجود داشت روی قطعات و سیم شیرهای برقی و پمپ و ترانس دستگاه نریزد و همچنین کابینت شما خیس نشود. همچنین در زمانی که در حال خارج کردن ممبران استفاده شده از دستگاه هستید نیز سر محفظه را داخل پارچ بگیرید تا آب دور ممبران در پارچ خالی گردد.

برای خارج کردن ممبران از محفظه دستگاه تصفیه آب نیاز به یک انبر دست یا یک دم باریک خواهید داشت. در صورتی که لوله ممبران سوراخ داشت میتوانید نوک دم باریک را وارد لوله ممبران کرده و آن را بیرون بکشید. در غیر این صورت با انبر دست لوله فیلتر ممبران را گرفته و به بیرون محفظه فشار آورده تا از محفظه خارج شود.

داخل حوزینگ ممبران معمولا در صورتی که دفعه های قبلی تعویض فیلتر به صورت اصولی انجام نشده باشد کربن سیاه رنگی چسبیده به دیواره داخل حوزینگ مشاهده خواهید کرد که این کربن را به وسیله دستمال کاغذی و یک شی بلند که تا آخر حوزینگ باشد پاک و تمیز کنید.

تا این مرحله فیلتر قبلی از دستگاه شما خارج شده است. طبق تصویر زیر فیلتر ممبران جدید را وارد دستگاه نمایید. توجه کنید که واشر مشکی رنگ سر ممبران باید به سمت بیرون محفظه قرار گیرد. پس از ورود ممبران جدید آن را کمی به داخل فشار دهید تا در جای درست قرار گیرد.

داخل کلگی ممبران و یا در آخر حوزینگ ممبران یک واشر مشکی رنگ طبق تصویر زیر موجود است که برای آب بندی حوزینگ ممبران استفاده میگردد. دقت کنید که این واشر در سر جای خود به درستی قرار گرفته باشد تا دستگاه نشتی نکند زیرا معمولا در زمان باز و بسته کردن حوزینگ ممبران این واشر جا به جا شده و سر جای خود نیست.

پس از قرار گیری ممبران و واشر حوزینگ در جای صحیح با دست کلگی ممبران را تا جایی که میتوانید به سمت عقربه های ساعت ببندید و در آخر از آچار ممبران برای سفت شدن آن استفاده کنید.

شلنگ خارج شده از ورودی ممبران را بر سر جای خود قرار دهید. در صورتی که اتصال پیچی باشد بخشی از شلنگ را داخل اتصال کرده و پیچ را میبندید. در صورتی که اتصال فیتینگی بود تنها کافیست شلنگ را به میزان لازم داخل اتصال فرو کرده و کمی به عقب بکشید. وقتی مشاهده کردید که شلنگ از اتصال ممبران خارج نمیشود آب بندی شده و کاملا متصل است.

نحوه کربن گیری پس از تعویض فیلتر ممبران تصفیه آب

پس از تعویض فیلتر ممبران تصفیه آب خانگی حتما نیاز به کربن گیری دستگاه خواهد بود. برای این منظور میتوانید به سه صورت عمل نمایید که هر سه صورت را به صورت تصویری به شما عزیزان توضیح خواهیم داد تا به مشکلی بر نخورید. همچنین بهترین روش را نیز از میان این سه روش معرفی میکنیم تا اصول دقیق تعویض را فرا بگیرید.

اولین روش این است که با آچار حوزینگ فیلترهای تصفیه آب مراحل اول دوم سوم ، حوزینگ مرحله سوم را باز کنید و زیر آن یک پارچ قرار دهید.

پس از قرار دادن پارچ ، شیر ورودی دستگاه را باز کنید تا آب سیاه حاوی کربن مرحله دوم از حوزینگ مرحله سوم خارج شده و وارد ممبران نشود تا ممبران دستگاه شما آسیب نبیند. این امر شاید کمی غیر اصولی باشد اما میتواند روش خوبی برای کربن گیری محسوب گردد. پس از کربن گیری وقتی که آب کاملا شفاف شد شیر ورودی دستگاه را ببندید و حوزینگ مرحله سوم را در جای خود قرار دهید. پس از قرار گرفتن حوزینگ فیلتر سوم در جای خود میتوانید شیر ورودی و شیر مخزن را باز کرده و شیر روی سینک را نیز باز کنید تا آب به میزان دو مخزن خالی شود. این امر به این منظور است که آب تصفیه شده با سختی یک دست و ثابت در مخزن ذخیره شود.

دومین روش کربن گیری این است که مطابق تصویر زیر شیر میکس تصفیه آب را باز کنید. پس از باز کردن شیر میکس حوزینگ ممبران از مدار خارج شده و آب از مراحل اول دوم سوم و پنجم و ششم عبور میکند و کربن آن از شیر روی سینک خالی خواهد شد. شیر ورودی و شیر روی سینک را نیز باز کنید و اجازه دهید تا 20 لیتر آب خالی شود. پس از خروج آب سیاه کربنی و شفاف شدن آب میتوانید شیر میکس را ببندید و از آب تصفیه شده استفاده کنید.

سومین روش در صورتی که دستگاه شما شیر میکس نداشته باشد مورد نیاز خواهد بود. میتوانید شلنگ ورودی ممبران را که از خروجی فیلتر سوم میاید به ورودی فیلتر پست کربن مرحله پنجم بزنید. با این روش به صورت دستی حوزینگ ممبران را از مدار خارج میکنید. بعد از انجام این کار شیر ورودی و شیر روی سینک را باز کنید تا آب کربنی همانند روش دوم به میزان 20 لیتر خارج شود و پس از شفاف شدن آن دو مرتبه شیر ورودی و شیر روی سینک را ببندید. شلنگ ورودی ممبران را سر جای خود قرار داده و شیر ورودی را باز کنید تا آب از حوزینگ ممبران عبور کند و تصفیه گردد.

چه برندهای فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب خانگی دارند؟

برندهای مختلفی از فیلتر ممبران در بازار ایران یافت میشود که عبارت اند از فیلمتک Filmtec آمریکا ، گلد تورای فیلم ژاپن Gold Toray Film ، ونترون تایوان Vontron ، پنتیر Pentair و… در میان انواع مارک های معروف ممبران میتوان گفت که فیلتر ممبران فیلمتک معروف ترین آنها بوده و ممبران گلد تورای یکی از بهترین برندها است. این دو مارک ممبران به صورت 11 لایه ، 13 لایه و 15 لایه برای مصارف خانگی به کار میروند که در مدل های 50 گالن ظرفیت تصفیه 200 لیتر آب آشامیدنی در شبانه روز را دارند. مدل 75 گالن این ممبران ها برای دفاتر اداری استفاده میگردد که تعداد افراد بیشتری از آب تصفیه شده استفاده می نمایند.

منبع: https://www.tasfiyeasa.com/water-purifier-articles/نحوه-تعویض-فیلتر-ممبران-تصفیه-آب.html

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.